Murerfaget er en ældgammel håndværk
Murerfaget har en lang historie i Danmark. De første murer kom fra Sydeuropa, da der var et behov for at bygge større og bedre kirker til guds ære. Skandinaviens ældste kirke ligger i Ringsted og hedder Sct. Berndt. Den blev indviet i 1174. I starten var det kun kirker der blev bygget, men man fandt ud af at den danske jord var fuld af ler og meget velegnet til mursten og som tiden gik, blev murstenshuse mere og mere efterspurgt. Det medførte på et tidspunkt et opgør imellem munke og murer, der ellers havde arbejdet side om side og det endte med, at det kun var murer der måtte udføre murearbejde. Munkene måtte nøjes med at lave religiøst arbejde. I dag arbejdes der aktivt med at sikre at de gamle teknikker ikke går i glemmebogen.
Murearbejde i dag
Efterspørgselen efter en murer er den dag i dag stadig lige stor og en murer udfører mange forskellige typer arbejde. Et af dem er at mure husfacader op. Her anbefaler man med at starte med at sandblæse huset fri for maling, pus og gammel snavs. Her efter mures murens facade op. Sandblæsningen betyder at det endelige arbejde bliver pænere og holder længere. Det er vigtigt at huset får tid til at tørre i mellem sandblæsningen og murearbejdet. Du kan nemt finde en murer i Horsens til at mure din facade op, hvis du bor i det område.
Et andet område hvor en murer arbejder er på badeværelser. Det er vigtigt især i vådrumområdet at murearbejdet er lavet korrekt med det rigtige fald, så du ikke risikere at at få vandskader. Har du fået lavet området af en murer også væggene vil det være nemmere at sætte fliser op og det færdige resultat vil blive markant pænere, end hvis du har undladt at bruge en murer.