Varmepumpe luft til vand – få de bedste råd her

08 august 2022 admin

editorial

Overvejer du at anskaffe en smart, moderne luft/vand varmepumpe? Så er der nogle ting du bør vide først. I det følgende vil vi gennemgå fordele og ulemper ved varmepumper, og rådgive dig omkring hvad du skal holde dig for øje inden du køber en varmepumpe til din bolig.

Fordele ved varmepumper

Den største fordel ved varmepumper er, at de er ekstremt energieffektive. Faktisk er luft-til-vand-varmepumper op til fem gange mere energieffektive end et fyr, det være sig et pille, gas eller oliefyr. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene med en varmepumpe, end du gør med husets gamle fyr.

En varmepumpe er også pålidelig og har ikke brug for løbende rengøring eller reparation. Varmepumpen er ikke afhængig af piller, olie eller gas, altså fossilt brændstof, men kører udelukkende på elektricitet.

image

En anden stor fordel ved varmepumper er, at de er meget bedre for miljøet end olieovne. Varmepumper producerer ingen emissioner, så de bidrager ikke til luftforurening eller klimaforandringer. Faktisk kan man ved at skifte til en varmepumpe bidrager til at bekæmpe klimaændringerne, da varmepumper generelt bruger mindre energi end de førnævnte fyr.

Ulemper ved varmepumper

Den største ulempe ved varmepumper er de indledende omkostninger. Varmepumper kan være dyrere at købe og installere end olieovne. Med tiden vil varmepumpernes øgede effektivitet dog spare dig penge på dine energiregninger. Og da varmepumper holder længere end olieovne, er levetidsomkostningerne for en varmepumpe normalt lavere end for en olieovn.

En anden potentiel ulempe ved varmepumper er, at de kræver en elektricitetskilde. Hvis der opstår en strømafbrydelse, vil din varmepumpe ikke fungere, og du skal have et reservevarmesystem på plads – for eksempel et solcelle anlæg, som kan levere strøm baseret på vedvarende energi. Mange mennesker finder dog, at luft til vand varmepumpens høje effektivitet og driftsikkerhed samt klima og miljøvenlighed varmepumper opvejer ulemperne.