Transport med ting, man ikke kan se

Transport med ting, man ikke kan se

Vi er ikke ude i, at du skal lege mimer og slæbe på en masse ting, der ikke er der, men hvor det imponerende består i at foregive, at man aser og maser med noget, som egentlig ikke er der.

Det er faktisk i den mere alvorlige afdeling, hvor man kan komme til at transportere noget, som ikke er på listen over det, der er med i lasten – og vi tænker ikke på ulovlige ting som stoffer eller flygtige, som man forsøger at smugle med, eller som er endt i ens last, selvom man ikke kendte til det.

Forestil dig et eksempel med dyretransport i Randers, der måske er kommet fra udlandet, eller som man netop skal sende til udlandet.

Som det første er der mange regler ved, hvordan man skal transportere levende dyr over både korte og længere afstande – også selvom de skal se døden i øjnene i de fleste tilfælde, når de kommer frem til deres destination.

Men derudover kan det ske, at man tager mere med, end hvad man havde planlagt, eller der kommer til at snige sig ubudne gæster ombord undervejs eller udvikle sig, som man kun kan se under et mikroskop.

Jep, vi taler om de kryb af bakterier, som der i mange tilfælde er uskadelige, men nogle gange kan det udvikle sig som sygdomme, og det kan både have langsigtede og kortsigtede konsekvenser.

Derfor skal man inddæmme den slags hurtigst muligt, for det er skadeligt nok i sig selv, hvis de berørte dyr bliver syge, eller det samme sker for menneske omkring dem.

Men derudover skal bestanden måske slagtes og bortskaffes med det samme, transport-elementet skal desinficeres; gården, hvor dyrene kom fra skal også lægges ned i den periode, og måske skal den på samme måde desinficeres.

Og så er der faresignalerne, dette udsender til andre, man gerne vil handle med, som så kan begynde at frygte at købe dyr fra en.

Dette er virkelig uheldige konsekvenser, som kan være svære at vende om og genetablere handlen positivt.