Tør du kigge ned i det kloakafløb?

09 februar 2023 Anders Hansen

Har du nogensinde kigget ned i dit badeværelse eller køkkenvask og tænkt på, hvad der gemmer sig under afløbet? Medmindre du er blikkenslager, er der stor sandsynlighed for, at du aldrig rigtig får det at vide. I denne artikel vil vi undersøge, hvad kloakledninger er, hvordan man installerer og tilslutter afløb korrekt, og vi vil give dig nogle tips om, hvad du ikke skal gøre, når du har med kloakledninger at gøre.

En kloak er grundlæggende et system af rør, der transporterer spildevand væk fra bygninger som f.eks. boliger, virksomheder, skoler osv. Spildevandet består normalt af gråvand (fra håndvaske) og sortvand (fra toiletter). Det transporteres gennem rørene ved hjælp af tyngdekraften og ledes til sidst ud i større vandområder som f.eks. floder eller søer.

kloakservice lejre

Afløbstjek i din bygning

Når det kommer i din bygning, er det vigtigt at bemærke, at afløbsledningerne skal installeres korrekt og tilsluttes korrekt. Det betyder, at alle rørsamlinger skal være forsvarligt forseglet med en professionel blikkenslagertape eller fugemasse. Desuden skal alle rør, der udsættes for frost, være isoleret for at beskytte mod rørsprængninger i kolde klimaer.

Når to afløbsrør forbindes med hinanden, vil en erfaren blikkenslager normalt bruge specielle “Y”-formede forbindelsesstykker, som gør det nemt at få adgang til og vedligeholde kloakledningen. Det er også vigtigt at undgå at bruge ætsende væsker som f.eks. blegemiddel på dine kloakledninger, da dette i de fleste tilfælde kan beskadige PVC-materialet.

Endelig skal du altid huske, at du aldrig skal forsøge at gøre det selv, når når det drejer sig om kloakledninger. Det er altid bedst at hyre en professionel blikkenslager, der ved præcis, hvad han/hun laver. Så kig ned i afløbet, og se, hvad du finder! Bare sørg for at lade eksperten håndtere det derfra.

Af disse grunde og måske flere kan det komme på tale, at du skal bruge kloakservice i Lejre.