Skoventereprise kan bestå af mange elementer

16 marts 2020 anders_lundtang_hansen

Skoventreprise kan lyde så alvorligt og fornemt, også selvom man sætter det sammen med et danske område, der virkelig klinger af danskhed og for eksempel taler om skoventreprise i Ringkøbing.

For hvad vil der så være tale om i den forbindelse?

Skal vi være lidt på tværs, kan man godt sige, at der er tale om noget, der altid har været der, nu er det bare blevet samlet under én fagbetegnelse, som så er gået hen og er blevet engelsk-klingende.

Så for at udrede, hvad vi har at gøre med i forbindelse med skoventreprise, så er det alt det arbejde, der knytter sig til at vedligeholde en skov og skovområder, der knytter sig til private og offentlige og nogle gange går over i behandling af haver.

Et eksempel kan være, at man skal have fældet et skovområde, der skal gå til brænde, eller man bliver nødt til at fjerne disse træer, fordi de er inficeret med sygdom, så de skal bortskaffes og ikke brede smitten videre.

Det kan også være i den omvendte forgrening(!), hvor man har at gøre med at skulle beplante et helt nyt område med skov og sørge for, at de er den rette afstand mellem træer, at de vokser godt nok, får rigeligt med gødning og ikke bliver ødelagt af dyrene.

Man skal også være sikker på, at man kommer af med det gamle skov helt, så det kan dreje sig om stubfræsning, og at man sørger for at hive alle rødderne op, så der ikke skyder nye træer op.

Det er blevet meget moderne af gøre den slags med kemikalier, og sådan skal udviklingen da også fortsætte, men nogle steder og nogle gange kan være kemikalier være den eneste løsning frem.

Vi håber, du har fået en idé om, hvad skoventerprise kan gøre for dig eventuelt, og hvad de ellers foretager sig.