Rydning af dødsbo i København

01 marts 2020 astrid_pedersen

I forbindelse med et dødsfald er der mange praktiske opgaver, som skal klares inden for meget kort tid. Der er først og fremmest en begravelse eller en bisættelse, som skal afvikles, og der er arv og gæld, som skal gøres op. Og så er der det, der kaldes rydning af dødsbo.

Hvad er et dødsbo?

Et dødsbo er betegnelsen for den afdødes jordiske gods – det vil sige, alle de ting, som befinder sig i hans eller hendes sidste bolig. I forbindelse med et dødsfald skal huset eller lejligheden videre i systemet. Enten skal boligen sælges, således at eventuelle arvinger kan få realiseret dens værdi og fordelt denne imellem sig, eller også skal den videre udlejes.

I begge tilfælde skal boligen først tømmes for møbler, personlige ejendele, kunst, husgeråd og andet, som måtte udgøre dødsboet. Dette kan godt gå hen og blive en tung og vanskelig opgave – især hvis man som efterlevende er alene om den. Derfor anbefales det, at man får professionel hjælp i denne forbindelse.

Hvem kan hjælpe med rydning og vurdering af dødsbo i København?

Når du står for at skulle rydde et dødsbo, som tilhører en tæt relation – eller som måske endda er dit barndomshjem – kan det nemlig godt være vanskeligt at skulle gennemgå alle de genstande, som måske har affektions værdi eller personlige minder knyttet til sig.

Du kan desuden som lægperson have svært ved at vurdere værdien på diverse effekter så som kunst eller antikviteter, og vil risikere at gå glip af betragtelige summer. Og er du ikke i besiddelse af en kassevogn eller en bil med anhænger træk, kan det godt være op ad bakke at skulle bortskaffe tunge møbler.

Her kan Mortem BoligRyd være til stor hjælp. Du kan få mere information om rydning af dødsbo på mortem-boligryd.dk