Rotter og mus kan smadre dit hus

Rotter og mus kan smadre dit hus

Både rotter og mus foretrækker varme frem for kulde. Det betyder, at når vejret udenfor begynder at blive koldt, begynder rotter og mus at søge indenfor.

Rotter kan klemme sig ind i meget små huller. Og hvis hullet endnu ikke er lille nok, kan rotten gnave på det indtil det bliver som ønsket. Mus kan klemme ind igennem endnu mindre huller. Og som rotter, vil mus tygge og gnave ved de små huller, indtil de er store nok til at klemme sig igennem.

Rotter er også fantastiske svømmere. Det er faktisk sandt, at rotter kan svømme gennem kloakken og komme op igennem toiletter eller andre afløb. Det er ikke en almindelig forekomst, men det kan ske.

Når gnaverne først er inde og kan finde mad og vand er det meget sandsynligt, at de bliver hvis du ikke gør noget ved problemet, og gnaverbestanden vil hurtigt vokse.

Det kan være ret ubehageligt og skræmmende at se en rotte eller mus i huset, men endda værre er det, når man tænker på alle de skader gnavere kan forårsage med deres gnavning, formering, tis, afføring og potentiale for spredning af sygdomme. Hvis du tror, ​​du har mus eller rotter i dit hus, skal du hurtigt ringe efter skadedyrsbekæmpelse i København, inden gnaverne gør for stor skade på dit hjem.

De bygger reder

Gnavere kan lide at have et dejligt, blødt og behageligt rede til deres kuld. Gnavere vil bruge, hvad de kan finde – gamle aviser, tøj, stof opbevaret i kasser (der let kan tygges i), stabler af blade eller vigtige papirer. Sig farvel til dem, de vil blive tygget til konfetti.

Selv isolering og ledninger er ikke sikre. Det kan forårsage betydelig skade på dit hjem og potentielt forårsage en brand, der antændes fra ledningerne.

På jagt efter mad

Før eller efter at have lavet et rede, kan du forvente, at gnaverne vil strejfe rundt i dit hjem på jagt efter mad. Når de strejfer, tisser og skider de undervejs og forurener alt. Hvis de finder vej til der hvor du opbevare din mad, vil de sandsynligvis smide sine efterladenskaber på fødevarerne og emballagen. Næste gang du rører ved disse ting, berører du også urinsporet.

Gnavere har meget skarpe tænder og tygger sig gennem emballagen for at komme ind til maden. De kan tygge gennem kasser og poser, som du måske tror er sikre.

Når en rotte eller mus kommer i maden, kan den potentielt være kilden til mange sygdomme, herunder:

Salmonella: En sygdom, der overføres, når en person spiser eller drikker mad eller vand, der er forurenet med gnaverafføring, der kan forårsage diarré, feber og mavekramper.