Nogen skal holde øje med den tvangsblander

04 oktober 2022 anders_lundtang_hansen

editorial

En tvangsblander er et godt redskab at have nu om dage, hvor man tidligere udelukkende skulle udføre den slags arbejde i hånden med et uensartet resultat til følge.

Der er virkelig mange tvangsblandere, som der arbejder automatist, så man får det ønskede resultat, der er ensartet, hvorfor man kan bruge tiden som håndværker med videre med at lave noget andet imens.

Den slags automatisering er med til at gøre, at man ikke spilder tiden mere end højst nødvendigt, når man kan sætte flere maskiner til at gøre, hvor man så kan lave det arbejde imens, som man er nødt til at have en fagspecialist til at udføre, hvor værktøjet blot er til hjælp – men et menneske skal lave den slags.

Det kan så ende med, at man har mange ting kørende samtidig, og man er næsten nødt til at have en timer eller andet til at køre imens, så man ikke glemmer de maskiner, man hør kørende.

tvangsblander

Man skal ikke lade sådan en tvangsblander uden opsyn

Godt nok stopper mange maskiner af sig selv, når de er færdige med det, som de er blevet sat til at lave, men tit skal man helst bruge det færdige resultat kort tid efter, hvorfor man ikke kan lade maskinerne stå for længe.

Derfor kan det være smart, uanset hvad det er for en type tvangsblander, som man har, at der er en, der holder opsyn med det.

Det behøver ikke at være sådan, at håndværkeren overvåger maskinen hele tiden, for så ryger finten jo med, at den kan køre af sig selv.

Men måske er der sket et uheld, da man lavede blandingen, eller maskinen er ved at blive for gammel til brug, så den går i stykker, mens man bruger den; dette skal man holde øje med.

Endvidere er der jo også den frygt, at nogen kan rende med den, mens man ikke kigger.