Miljøvenlig varme og store besparelser med en varmepumpe

04 marts 2020 astrid_pedersen

Gør det ondt langt ind i din økonomiske sans hver eneste gang du gennemgår dine årlige udgifter til opvarmning af dit hus? Så er du ikke alene. Mange danskere vælger fortsat at varme huset op ved hjælp af et udtjent olie, pille eller gas fyr, eller med gamle og ineffektive elektriske varmeapparater. Det er, for at sige det mildt, penge ud af vinduet.

Et fyr, som har set bedre dage, vil sjældent være så efektivt i sin udnyttelse af det tilførte brændstof som da det var spritnyt. Det kræver hyppig rensning, reparation og vedligeholdelse samt tilførsel af olie, gas eller piller, som kan variere utroligt meget i pris. Og de håbløst uddaterede elektriske radiatorer er de rene el slugere, samtidig med at de ikke varmer særligt effektivt.

Hvordan kan jeg spare penge på varmeregningen uden at slukke for varmen?

Hvis du ønsker at skære op imod 70% af dine samlede udgifter til opvarmning af boligen, kan du eventuelt overveje at skifte til en varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe får du en langt mere effektiv opvarmning af dine rum – og så følger der en masse smarte teknologiske feature med oven i hatten.

Vælger du for eksempel at skrotte de gamle el radiatorer til fordel for en moderne og energi effektiv luft til luft varmepumpe, får du udelukkende fordele. Du kan fjernstyre din varmepumpe, således at den sætter i gang når du eksempelvis kører fra arbejde. På den måde kan du komme hjem til opvarmede stuer og værelser uden at din varmepumpe behøver at stå og køre hele dagen. Og en luft til vand varmepumpe opvarmer brugsvand og cirkulationsvand med mindst lige så høj effektivitet som et olie, pille eller gas fyr, og er langt mere driftsikker.

Hos Rolskov, som er et elektriker firma i Toftlund, kan du få hjælp til at vælge varmepumpe i Sønderjylland samt til opsætning og installering. Læs mere på rolskov.dk