Man kan selv være en omvandrende jukebox

Man kan selv være en omvandrende jukebox

Der er meget delte meninger om den slags, man nok kalder gademusikanter med et pænt ord.

For i gamle dage var det faktisk en form for nyhedsoplæseren, der rejste fra landsdel til landsdel og læste nyhederne op, og nogle gange blev dette så lavet om til sange, så man bedrede huskede handlingen og forståelsen – og det er så med tiden vokset til folkeviser.

Da udbredelsen af nyhedsmediet gik hurtigere, og man ikke længere havde brug for den slags forkyndere, der levede af indtægten fra folk, der kastede mønter efter dem, så overgik de til at være gårdsangere og lignende, for dengang kunne man ikke sådan lige blev kirkesanger eller operasanger, hvis man ikke havde de rette forbindelser i samfundet, selvom man var god – der fandtes ikke social mobilitet.

Så nøjedes de med at synge, og man gav dem stadig mønter med videre, så de havde til dagen og vejen.

Kigger på i dag, så er der mange specielt udlændinge, der lever af den slags, for selv de håndører, vi danskere måske nogle gange kan betragte vores penge i lommen samt panten fra flasker, kan være nok til brødføde dem og deres familie i hjemlandet, hvor fattigdommen og arbejdsløsheden er stor.

Og understøttelsen kan slet ikke være nok.

Men der er rift om pladserne, så længe de har fået tilladelse til at synge og spille på gaden, og nogle gange kan butikkerne kræve, at de flytter sig, fordi de skræmmer kunderne væk.

Men folket er også blevet forvente, for man skal også gerne kunne noget med sangen, variationen og udvalget, hvis man skal høste folks opmærksomhed.

Man ser endda, at nogle af disse gadesangere bliver så organiserede, at de bliver hyret til at optræde hjemme hos folk.

Men helt ærligt, skal du have den bedste musikoplevelse, så gøres det ved blandt andet jukebox udlejning i Ryslinge, hvis musikken skal bruges hertil, men den skal altid være fra jukeboxfyn.dk.