Lad din lokale el-installatør i Frederikshavn hjælpe med el-arbejdet

04 november 2020 astrid_pedersen

Skal din bolig sættes i stand – og involverer renoveringen modernisering af bygningens elektriske installationer? Så skal du have fat på en autoriseret elektriker eller el-installatør.

Hvilke former for el-arbejde må jeg selv udføre?

Det er faktisk temmelig begrænset, hvad du som ikke autoriseret el-installatør eller elektriker må udføre af el-arbejde i din egen bolig. Selvom du ser dig fint i stand til at varetage opgaver, som har med de elektriske installationer at gøre, er der meget strenge regler for, hvad du må og hvad du ikke må, når det handler om el-arbejde.

En tommelfingerregel er at alt hvad der vedrører de faste el-installationer i bygningen skal overlades til en autoriseret fagperson. Du må med andre ord godt skifte en sikring – men skal hifi-relæet skiftes, skal der en autoriseret el-installatør eller elektriker på banen. Du må også gerne skifte en pære som er sprunget – men skal der trækkes kabler til udtage til en ny lampe, er det også en professionel elektriker eller installatør som skal på banen.

Denne regel er ikke lavet for at gøre elektrikeren rig eller for at genere dig. Den er indført af sikkerhedshensyn. Det er nemlig forbundet med stor risiko at begive sig ud i elektriker arbejde hvis man ikke helt selv ved hvad man laver. Du kan potentielt sætte eget og andres liv på spil med dit klamphuggeri. Og skulle du være så heldig ”kun” at forårsage materiel skade skal du ikke regne med at din forsikring dækker. Og således kan det hurtigt blive dyrt at forsøge at spare elektrikeren væk.

Hvor finder jeg en autoriseret el installatør i Frederikshavn?

Er du bosiddende i Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev eller Sæby kan du altid kontakte MS Automatics ApS når du har brug for hjælp i forbindelse med dine elektriske installerioner. Læs mere på msautomatics.com