Lad din bedemand i Odsherred hjælp med bisættelsen

02 februar 2020 astrid_pedersen

Har du for nylig mistet en kær ven eller et nært stående familiemedlem – så kender du sikkert alt for godt den uendelige tristesse og følelsen af afgrundsdyb sorg, man som pårørende må gennemleve ved denne lejlighed. Du oplever sikkert også en vis handlings lammelse – det kan sorg gøre ved en – og en trang til at dvæle ved fortiden, blot i en periode, sammen med de øvrige efterlevende.

Desværre forholder det sig som oftest således, at tiden lige efter et dødsfald er der, hvor der skal tages stilling til en masse ting og udføres et væld af opgaver. Dødsboet skal ryddes og effekter deri eventuelt sælges, den afdødes bank konti og pensions ordning skal gøres op, diverse abonnement baserede tjenester og forsikringer skal afvikles – og så er der selve begravelsen eller bisættelsen.

Denne er nok det allermest presserende punkt på dagsordenen, da denne helst skal være klaret inden for fjorten dage. Hvis du føler, at det er for tung en byrde at bære på egne skuldre, kan du til alt held få hjælp dertil hos den lokale bedemand.

Hvad kan bedemanden hjælpe mig med?

En lokale bedemand, som residerer i samme område som den afdøde, kan først og fremmest hjælpe med alle de praktiske gøremål, som direkte vedrører begravelse og bisættelse. En bedemand med et stærkt lokal kendskab, baseret på et mangeårigt virke i samme område, vil sandsynligvis have god kontakt til præsten, kapellet og kirkekontoret i det sogn, fra hvilket den afdøde skal bisættes.

Uanset om der er tale om en jordfæstelse eller en kremerring med efterfølgende urnenedsættelse, og uanset om bisættelsen skal foregå fra kirke eller kapel, med eller uden ceremoni, kan din bedemand hjælpe dig med at sætte arrangementet i stand.

Du kan læse mere om bedemandens opgaver, og få hjælp til begravelse eller bisættelse, på hjemmesiden mobilbedemand.dk