Lad den bedste lokale bedemand hjælpe med forberedelse af begravelse

04 januar 2022 astrid_pedersen

editorial

Er en af dine nære og kære netop afgået ved døden, og har du brug for hjælp til at arrangere begravelse eller bisættelse? Så er det en dygtig og kompetent bedemand du skal have fat på.

Hvordan vælger jeg den rette bedemand?

Når du står for at skulle vælge den bedemand som skal hjælpe dig med at forberede en begravelse eller bisættelse er det selvfølgelig vigtigt at du vælger en person som du har det godt med.

En bedemand er ikke kun et service organ. Det er også en person som bør udvise empati med din situation, og som kan hjælpe dig med at træffe de rette beslutninger angående såvel ceremonien som de omgivende praktiske foranstaltninger.

image

Skal den afdøde kremeres, eller skal der foretages en klassisk jordfæstelse? Skal denne foregå i lutheransk protestantisk kirkeligt regi, eller tilhørte den afdøde en anden trosretning? Nærede den afdøde måske et ønske om at blive begravet i uindviet jord – eller skal vedkommendes aske spredes et bestemt sted?

Alle disse ting kan du snakke med bedemanden om, og samtidig få hjælp til de praktiske opgaver. En god bedemand får dig til at føle at såvel du som din kære afdøde er i de tryggeste hænder. Og så får du mulighed for at sige farvel på smuk og værdig vis.

Vælg en lokal bedemand i Hjørring

Der ud over er det en god idé at vælge en bedemand som residerer i det område hvor begravelsen eller bisættelsen skal foregå. På den måde er du sikker på at du får en bedemand med et godt lokal kendskab, som på forhånd har god kontakt til præsten, kirkekontoret, graveren, krematoriet og andre relevante instanser i det pågældende sogn.

I Hjørring finder du Baggesen Begravelsesforretning og Stenhuggeri – en af de mest velansete begravelsesforretninger i Nordjylland. Klik ind og læs mere på hjemmesiden baggesen.dk