Kan du selv blive privatdetektiv?

Kan du selv blive privatdetektiv?

At være privatdetektiv er sådan set ikke en beskyttet titel, og selvom det da er klart, at man nogle steder kan tage kurser i den slags, læse bøger om det og komme med andre privatdetektiver på arbejde, så er det meget en selvlært profession.

Det er ikke en uddannelse, man kan tage i Danmark, og det lugter måske lidt for meget som en kombination mellem at være spion og agent, hvorfor man måske nærmere skal søge ind i politiets efterforskningsafdeling, hvis man vil arbejde professionelt med den slags arbejde.

Men det er da også tidligere eller forhenværende politibetjente, vagter, soldater med videre, der vælger at gå i den retning med at være privatdetektiver.

Det er der flere grunde til, men det praktiske er, at de kan benytte deres erfaringer fra det virkelig liv og det, de har lært og er blevet uddannet i, som de kan benytte til at hjælpe almindelige mennesker med.

En anden væsentlig årsag til, at man bliver privatdetektiv, er, at man kommer ud i felten på en anden måde, end man er vant til, og det er ganske tiltalende, hvis man tidligere har været låst fast bag et skrivebord for længe.

Desuden er der den markante fordel, at man får lov til at fokusere på en sag, som man helt selv lyster det, og man skal ikke stå til regnskab for en chef, der måske mener, at en sag skal skrinlægges, og man kan tage så mange sager ind, man kan overskue.

Selvfølgelig skal man så være opmærksom på, at man ikke gør noget ulovligt i ens arbejde, da man ikke har samme beføjelser på samme måde, som man måske havde tidligere.

Så det korte svar er, at du ganske givet kan blive privatdetektiv, men har du kompetencerne til det, og er der arbejde nok til, at du kan få det til at løbe rundt?