Hvorfor du skal bruge en boligadvokat ved køb af hus

09 februar 2022 Steffen Pedersen

editorial

Det er både en spændende og lidt nervepirrende proces at købe et hus for første gang. Der er mange ting, der skal holdes styr på, og mange beslutninger, der skal tages. Når du køber et hus, er det vigtigt at have en boligadvokat til at hjælpe dig gennem processen. At have en boligadvokat kan være med til at gøre processen med at købe et hus meget mere overskueligt og mindre stressende. En boligadvokat kan derfor hjælpe dig på flere områder. Det har vi skrevet lidt mere om i dette indlæg.

 

boligadvokat

 

Gennemgå købsaftalen

En boligadvokat vil hjælpe dig med at gennemgå din købsaftale til punkt og prikke. Det vil sige, at boligadvokaten vil rådgive dig om dine rettigheder og forpligtelser, som boligejer. Herudover vil der også være punkter, som du skal have uddybet nærmere, eller som du har spørgsmål til. I købsaftaler kan der være udtryk eller vendinger, som du ikke helt er vant til at høre i daglig tale. 

 

Gennemlæsning af tilstandsrapporten

Før du underskriver købsaftalen, vil din boligadvokat hjælpe dig med at læse og forstå tilstandsrapporten. Dette kan være lidt forvirrende, hvis du ikke er bekendt med nogle af de udtryk, der anvendes i rapporten. En god boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at få styr på dette. Herudover vil en boligadvokat give hans/hendes bedste råd til dig, før du vælger at underskrive. Hvis de kan spotte nogle uregelmæssigheder i rapporten, så kan de hjælpe dig med at forhandle med sælger om nogle af punkterne.

 

Forberede dig på overdragelsen af boligen

En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med overdragelsen af ejendommen. Der er mange ting, du skal tænke på i denne tid, herunder skal du sørge for, at dit navn bliver indført i tingbogen etc. En god boligadvokat vil hjælpe med alt det juridiske papirarbejde. Jo hurtigere denne proces er afsluttet, jo hurtigere kan du komme i gang med at flytte ind.