Hvorfor bruger man termisk indsmeltning?

Hvorfor bruger man termisk indsmeltning?

Termisk indsmeltning er en utrolig effektiv måde, man kan forlænge levetiden af sliddele. Når man snakker om sliddele, så kan det være alt fra aksler, maskindele, valser, pumpedele, lejepasninger eller slidskinner. 

Måske spørger du, hvorfor det er relevant at arbejde med termisk indsmeltning, og det skal vi se på herunder.

Hvornår bruger man termisk indsmeltning? 

Efterhånden som maskiner er i brug, så vil deres forskellige dele blive slidt med tiden. Det kan naturligvis være utrolig ubelejligt for en virksomhed, hvis det betyder, at en maskine derfor ikke virker mere. Og hvad skal man gøre nu? Er det nødvendigt at skifte hele maskinen? Eller kan man arbejde med de dele, som er ødelagte? Det er her, at termisk indsmeltning kommer ind i billedet. Med termisk indsmeltning har man en metode, hvor man kan reparere og renovere en del, så den er klar til brug igen. Men termisk indsmeltning kan meget mere end det. Det kan også forlænge levetiden på helt op til 5 år, alt efter hvilken sliddel der arbejdes med. Det betyder også, at der kan være mange penge at spare, når man vælger denne løsningen fremfor at en hel maskine skal udskiftes. 

Ved en termisk indsmeltning opvarmer man metalpulver. Pulveret sprøjtes derefter på de dele af sliddelen, som er nødvendigt. Når det er sprøjtet på, så skal det indsmeltes med ilt og gas.

Hvis man skal godt i mål med en termisk indsmeltning, så kræver det et firma med den rette ekspertise. Og det har Thybotech. Udover at de har den rette erfaring til at kunne udføre arbejdet, så kan de også rådgive dig omkring, hvordan du får den bedste løsning. Nogle gange kan det f.eks. være tilstrækkeligt, at man skal ud og købe billigere materiale, som man indsmelter på, fremfor værktøjsstål, der er dyrere. Du kan også læse mere omkring fordelene ved termisk indsmeltning her.