Hvorfor bruge en boligadvokat, spørger du måske?

Hvorfor bruge en boligadvokat, spørger du måske?

I dag synes det super enkelt at købe en ny bolig – hvad enten det er andelsbolig, ejerlejlighed eller hus – og de fleste spørgsmål kan man finde svar på online. Så hvorfor bruge en boligadvokat? Jo, nu skal du høre…

I virkeligheden er der mange gode grunde til at anvende en boligadvokat i forbindelse med dit boligkøb. Vi kan i flæng nævne hjælp til gennemgang af dokumenter, hjælp til tilstandsrapporten, juridisk rådgivning i forbindelse med testamente, henvisning til favorable banker etc. Men det der i virkeligheden er det allervigtigste, er, at du med en boligadvokat sikrer, at du ikke køber katten i sækken.

Men der er da ingen, der kan finde på at sælge katten i sækken, er der? Jo. Tro os. Der er altid skurke derude, og du ønsker ikke at investere i din drømmebolig for efterfølgende at finde ud af, at det nærmere er et mareridt, du har brugt penge på.

Boligadvokaten tjekker ALT

Du tænker måske, at du har styr på de små detaljer, men har du nu også det? Har du undersøgt, om der er forurening i jorden på den matrikel, du har udset dig? Om tilstandsrapportens små fejl måske er dyrere at komme til livs, end du forestiller dig? Om der er lokalplaner i området eller servitutter på ejendommen, der står i vejen for dine ønsker om istandsættelse eller tilbygning?

Der er så mange ting, der skal tages stilling til og undersøges i forbindelse med et boligkøb, og det er svært at holde styr på det hele, hvis man ikke har prøvet det før. Og netop derfor er det en god idé at alliere sig med en boligadvokat. Han eller hun gennemgår nemlig det hele for dig, og forklarer dig det efterfølgende i et sprog, du forstår.

Som en ekstra bonus kan boligadvokaten mange gange spare dig for penge, fordi vedkommende opdager elementer, der giver anledning til et nedslag i prisen.