Hvorfor bør du udskifte dine vinduer?

08 november 2019 admin

Der er flere fordele ved at få udskiftet dine vinduer til energirigtige vinduer. Først og fremmest er der mange penge at spare ved at skifte dine gamle vinduer ud med energirigtige vinduer. Det andet siger måske sig selv, at hvis du får udskiftet til energirigtige vinduer får du dermed en energibesparende løsning. Dermed sparer du penge på din varmeregning. Den ekstra fordel ved energirigtige vinduer er også at du får et bedre og mere miljøvenligt indeklima. Du vil faktisk opleve en markant forskel i dit indeklima efter du har fået monteret energirigtige vinduer. 

Hvorfor bør du overveje at udskifte dine gamle vinduer?

Flere statistikker viser, at der faktisk slipper 33 % varme ud af husstanden. Det er særligt gældende for de husstande som har en ringe isolering, punkteret vinduer eller utætheder i vinduerne. Ved at skifte den inderste rude halvere du det egentlig tab af varme i husstanden. Hvis du skifter hele den gamle termorude til en energivenlig rude vil du opleve, at der ikke vil være noget tab af varme i huset, desto mindre der er andre revner eller utætheder i huset. 

Det er selvfølgelig en mulighed, at du kan renovere dine vinduer. Men i de fleste tilfælde er det et spørgsmål om tid, før du bør overveje nye vinduer. Det er også oftest mere energi- og ressourcekrævende at producere nye vinduer frem for at renovere de gamle. Der forsvinder måske noget af det æstetikken, men du får til gengæld en langt grønnere bolig.

Når du vælger at få udført udskiftning af vinduer i din bolig, gør du samtidig en investering, der øger din boligværdi. For potentielle købere er det et stort plus, hvis der er installeret nye vinduer og oveni købet energirigtige vinduer. Det betyder, at huset har et bedre energimærke, og de skal dermed ikke bekymre sig om de udgifter der kan forekomme ved gamle vinduer. Vi anbefaler derfor, at du får hjælp og professionel rådgivning til udskiftning af vinduer af Skovkjær Rådgivende ingeniørfirma ApS.