Hvad skal tages med ved vurdering af bolig?

Hvad skal tages med ved vurdering af bolig?

Kender du det med, at når man polerer en lort, så er det stadig en lort?

Man skal heller ikke bedømme en bog på dens omslag.

Men alligevel kan man ende med at komme til at købe katten i sækken, pynte sig med lånte fjer med videre.

Meningen med disse udtryk er, at nogle gange kan skindet bedrage på både godt og ondt, at man køber noget, som ser flot ud på overfladen, men som er virkelig ødelagt indvendigt, eller man anskaffer sig noget gammelt og mølædt op opdager, at der gemmer sig en uvurderlig skat deri!

Overfør dette til et eksempel som, at man skal lave vurdering af bolig i Frederikshavn. Den slags er ikke noget, menigmand bare giver sig i kast med.

Jo, man kan give sin vurdering til, hvad man synes om stedet, om man gad bo der med videre, men den slags er jo en subjektiv vurdering.
Vi taler om, hvorvidt man evner at vurdere, hvad boligen er værd. Her skal man have en vurderingsekspert ud.

Det skal endda helst være en upartisk, for hvis man ejer denne bolig i Frederikshavn og skal sælge, så er det da klart, at man gerne vil sælge den virkelig dyrt, mens køberne nok gerne vil gøre et røverkøb og betale så lidt som muligt for den.

På den måde bliver man også farvet af den situation, man står i.

Vurderingseksperten skal kunne se bort fra, at overfladen i denne bolig måske er flot, for den kan være æstetisk, men mørbanket indvendigt; ligeledes kan indmaden se hærget ud, men det er måske overfladiske ting, som man hurtigt kan gøre noget ved.

Det er den slags, som almindelige mennesker ikke er udlærte i at kunne gøre, og det er den vurdering, som man sætter en salgsvurdering efter.

Så kan det være, man ender med at skulle prutte lidt om prisen ved salget, men det må man tage med.