Hvad laver en glarmester?

Hvad laver en glarmester?

Mange tror fejlagtigt at det at arbejde med glas er nemt og kaster sig derfor selv ud i at skrifte vinduer, samt andre former for glasarbejde. Det kan imidlertidig være en rigtig dårlig ide og risikoen for alvorlige skader er tilstede, hvis glasset ikke er sat i korrekt. Det kan falde ud og derved er risikoen for at skade et andet menneske tilstede. At være glarmester er et håndværk, der tager flere år at mester og derfor ikke noget man bare lige gør. 

En glarmester er specialiceret til at slibe, polere og skære i alle former for glas. Det kan f.eks. være https://www.gdglas.com/.

Den kommercielle glarmester

Den kommercielle glarmester er ham der kommer og udskrifter et vindue eller skærer et nyt glas til dit drivhus. De påtager sig alle former for store og små opgaver og samarbejder ofte med virksomheder, når der skal udskiftes vinduer eller sættes nye ind i en ny ejendom. Han vil typisk også kunne råde og vejlede omkring, hvordan du bedst vedligeholder dine vinduer, så de holder længere eller om det er tid til at få dem udskiftet, samt hvad vil fordelene være ved at få dem skiftet. Hvad vil en udskiftning betyde for din varmeregning, men også for din bolig generelt.

Den specialiceret glarmester

Den specialiceret glarmester vil ofte arbejde med glas og sikkerhed. Det kan være bygninger hvor der kræves ekstra sikkerhedsglas. Det kan eks. være ild, brud og skudsikre glas. Det vil typisk være rådgivning til sikkerhedsbranchen, at glarmesteren rådgiver og vejleder. 

Den dekorative glarmester

Vil ikke nødvendigvis selv stå og pynte op i landskabet, men påtager sig opgaver, hvor glasset har et speciel dekorativt formål. Det kunne f.eks. være at der skal laves en glasvæg eller hvor der skal tages ekstra hensyn til lys faldet. Det kan også være opgaver hvor der skal arbejdes med farvet glas.