Hvad er egentlig et dødsbo?

30 september 2019 admin

Et dødsbo kan lyde så uhyggeligt i sin umiddelbare beskrivelse; nogle vil måske ligefrem betegne det som dystert og makabert og tro, det er et hjemsøgt hus eller en forlystelse i en forlystelsespark, hvor man bliver bevidst skræmt.

Det er det dog langt fra. Der er sjældent mange fornøjelser forbundet med et dødsbo, og aller højst kan det give ro i sindet for nogle mennesker, at den sidste beboer nu har fået fred.

Med et dødsbo mener man nemlig det sidste hjem, som en afdød person har boet i.

Dette skulle helst ikke ende med at blive hjemsøgt på nogen måde, mens lad os holde os til noget mere jordnært og forklare dig processen med, hvad et dødsbo medfører efter døden, samt hvad man skal gøre med det.

Den sidste ejer behøver sådan set ikke være død i hjemmet, det er blot her, hvor vedkommende sidste havde adresse, inden døden indtraf.

Vedkommen kan så i mellemtiden være kommet på sygehus eller hospice. Den afdøde kan også have haft flere adresser såsom et sted i udlandet eller et sommerhus, hvorfor der så vil være tale om flere dødsboer på samme tid.

Et dødsbo skal opgøres med de værdier eller udgifter, der er i huset/hjemmet. Dette er både materiale og immaterielle værdier og udgifter.

Her menes både møbler, der er betalt eller som stadig er på afbetaling. Huset kan der være skyldt noget i, eller en advokat kan opgøre efterfølgende – som vi netop anbefaler, at en autoriset advokat gør, end man selv forsøger – at regne sig frem til, om der er overskud i hjemmet, der skal overgives til de efterladt, eller om boet har udestående med kreditorer, som skal betales.

Der kan være skrevet et testamente, hvor der er styr på den slags ting, og ellers må man tage den derfra.

Dog skal boet ryttes og rømmes, og det kan være svært nok i sig selv, når man er tynget af sorg og også skal tænke på en begravelse oveni.

Lad de bedste og professionelle om at klare den slags ved at vælge https://www.dødsbo-rydning.dk/