Husker du at rengøre dit ventilationssytem?

08 november 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du har et ventilationssystem i dit hjem, så skal du huske at få det rengjort. Hvis du vil have det maksimale udbytte af dine ventilationssystemer, så skal du sørge for at rengøre dem. Ellers kan det føre til, at dit indeklima bliver dårligt. Læs med her, hvorfor du skal sørge for at rense dit ventilationsanlæg.

 

 

 

1. Hvorfor er det vigtigt?

Du ved det måske ikke, men indendørs luft kan indeholde mange forurenende stoffer, som kan påvirke dit helbred. Støvpartikler, pollen, bakterier, skimmelsporer og vira kan alle findes i den luft, du indånder. De fleste mennesker er ikke klar over, at disse forurenende stoffer faktisk opstår i deres hjem og ikke udenfor. Med ventilationssystemer er du med til at få renset luften i dit hjem. Hvis du har et ventilationssystem, der ikke opererer korrekt eller trænger til rensning, så kan det skade dit indeklima. Derfor skal du sørge for at få renset dine anlæg eller andre ventilationssystemer, for at få et sundt og rent hjem.

 

2. Årlig kontrol

Dit ventilationsanlæg i hjemmet, badeværelset, køkkenet og kælderen bør kontrolleres en gang om året for at sikre, at du hele tiden indånder frisk luft. Der findes firmaer, der kan hjælpe dig med at få tjekket om dit ventilationssystem fungerer som det skal. Her kan sidde en masse snavs og andre støvpartikler, der kan give dig dårligt indeklima. Med jævnlig kontrol kan du være sikker på, at dine systemer fungerer optimalt

 

3. Hvem skal du kontakte?

Hvis du skal have renset dine ventilationssystemer, så findes der firmaer, der specialiserer sig i denne type af rengøring og service. Prøv at forhøre dig blandt venner og kollegaer, om de har god erfaring med dette. Ellers kan du prøve at søge lidt rundt på internettet, om du kan finde firmaer, der kan hjælpe dig. Du kan søge på “rensning af ventilation i Aalborg”, hvis du bor i Aalborg området og se, hvilke muligheder der kommer frem til dig.