Har du nu helt tjek på sikkerhedsforanstaltningerne ved flammeskæring?

Har du nu helt tjek på sikkerhedsforanstaltningerne ved flammeskæring?

Nu er det ganske vist sjældent, at man lige selv kommer i kontakt med omfangsrig flammeskæring af den slags, hvor man virkelig skal bruge svært og stort værktøj til det, hvor det ikke bare lige er en lille bunsenbrænder eller et svejseapparat.

Men hvis man selv begår sig med den slags af de store sager, eller man måske kommer en smule i kontakt med det, så skal man virkelig passe på det.

Der er en grund til, at man skal gennem en oplæring for selv at arbejde med den slags, og det er sjældent noget værktøj, som almindelige mennesker kommer i nærheden af eller får købt til at bruge derhjemme.

Desuden ville det være en for stor udgift taget i betragtning, at man kan få andre til at lave det arbejde for en, og hvor tit skal man reelt set lige bruge det?

Dog er det godt lige at få genopfrisket sikkerhedsreglerne og -procedurerne ved brug af sådan noget, hvis man alligevel begår sig med det til hverdag eller bare lidt tit.

Man kan ende med at køre på autopilot, være træt, tvær eller have tankerne et andet sted, og det er ofte ved de menneskelige fejl, at det går galt, og ikke ved mekanikken selv.

Vi skal ikke diktere, hvordan sikkerheden er på din arbejdsplads, eller hvor du nu arbejder med det, men måske kunne det være værd lige at læse op på, eller du siger højt for dig selv eller inde i dig selv, hvad du gør lige nu i processen, så du er bevidst om, hvad du gør.

Selvom vi har tæmmet naturen på mange områder og kan bruge den til vores fordel, så er den stadig lunefuld, så når vi bogstaveligt leger med ilden, så skal vi også have respekt for den, så vi ikke ender med at komme til skade.