Fysioterapeuten kan lindre dine smerter

Fysioterapeuten kan lindre dine smerter

Fysioterapi kan være en effektiv behandling for en lang række problemer med kroppen, og de følgende behandlinger kan hjælpe med at mindske restitutionstiden efter operationer.

Fysioterapeuter kan specialisere sig i flere forskellige områder, herunder sportsskader, børns sundhed og kvinders sundhed, og inden for disse parametre er der ogå forskellige praksisområder. Disse kan for eksempel være:

Ortopædisk fysioterapi

Ortopædisk fysioterapi bruges til at behandle tilstande som forstuvning, rygsmerter, gigt, inkontinens, kropsholdningsproblemer, sports- og arbejdsskader samt nedsat mobilitet. Rehabilitering efter en operation er også inkluderet i denne kategori.

Neurologisk.

Dette bruges til at behandle lidelser i nervesystemet, herunder slagtilfælde, rygmarvsskader, erhvervede hjerneskader, multipel sklerose og Parkinsons sygdom. Det kan også bruges til rehabilitering efter hjernekirurgi.

Typer fysioterapeutiske behandlinger

Hver enkelt persons behandling er skræddersyet til vedkommendes specifikke behov, og en fysioterapeut benytter forskellige former for terapi, herunder:

Manuelle terapier
Disse kan omfatte mobilisering af led (som giver mulighed for mobilisering af ryggen), manuel modstandstræning og strækning.

Diverse Træningsprogrammer
En fysioterapeut kan give gode råd om for eksempel muskelstyrkning, genoplæring af kropsholdning, kardiovaskulær strækning og træning.

Andre Faktorer?
I mange tilfælde kan en skade skyldes andre underliggende faktorer. Det kan være, at konstante rygsmerter skyldes gentagne arbejdsrelaterede aktiviteter, en dårlig kropsholdning, overvægt eller endda fordi man bruger kroppen forkert, når man dyrker sin yndlingssport. Naturligvis behandler fysioterapeuten ikke kun rygsmerter, men også de andre faktorer. Denne holistiske tilgang sigter mod at reducere risikoen for, at skaden sker igen.

De fantastiske fysioterapeuter i Gjern har uddannet sig længe og er meget dygtige til det de laver. En henvisning fra en læge er ikke et krav for at besøge en fysioterapeut, men lægen kan anbefale at man besøger en fysioterapi for at afhjælpe en skade eller en bestemt tilstand.

Det er vigtigt at få behandling for sine skader, for der er ingen grund til at have ondt, når det kan afhjælpes af en dygtig fysioterapeut.