Find den rigtige murer

Find den rigtige murer

Murerfaget er et ældgammelt håndværk i Danmark og kom hertil fra syden sammen med behovet for at bygge større og mere holdbare kirker. Den første kirke der blev bygget i Ringsted, Sct. Berndt kirke og den blev indviet omkring 1170, hvor den erstattede en trækirke fra 1080. I starten byggede både munke og murere med mursten, men som der kom en større og større efterspørgsel efter mursten og man fandt ud af at der var masser af ler i Danmark, blev der dannet et murerlaug som havde retten til at bygge og munkene måtte nøjes med det religiøse. I dag arbejdes der aktivt for at de gamle teknikker ikke går i glemmebogen.

Find en god murer

Hvis du har brug for en murer, er det en god ide at starte med at kontakte flere og få et tilbud på det du skal have lavet. Dermed kan du i ro og mag finde den af murerne, der har givet det bedste tilbud og også undersøge om andre tidligere kunder har været glade for det arbejde de har udført. Vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er den billigste, der er den bedste. Det kunne f.eks. være en murer i Ebeltoft. 

F.eks er det en god ide at få en murer til at murer dine vægge op så de er i vatter. Hvis dine vægge er i vatter er det nemmere at tapetsere og male og resultatet bliver langt flottere end hvis man dropper at sikre sig at væggene er i vatter. Det samme gør sig gældende hvis det er på badeværelset. Det er langt nemmere at lægge fliser og klinker på et plant gulv og på vægge der er i vatter. Det er tid og penge der er givet godt ud. Især vådrumsområdet er det vigtigt bliver lavet korrekt, for at sikre at vandet kan løbe ud og hele rummet ikke bliver oversvømmet.