Få tømt din samletank

Få tømt din samletank

Selvom ideen om en kloak har været kendt i årtusinder, og især romernes ældgamle kloaksystemer stadig er i brug i dag, gik viden om kloakkerne tabt i den mørke middelalder og blev først genopfundet for omkring 150 år siden. For det blev affaldet og afføring hentet af mænd på hestevogne og kørt ud på landet.

Det betyder at arbejdet med at få alle huse og bygninger tilsluttet endnu ikke er færdigt og idag arbejder man også på at ændre det, så det f.eks. passer til de mere og mere hyppige skybrud, som klimaforandringerne har skabt. De lægger pres på vores kloaksystem, som ikke er designet til at modtage store mængder regn på kort tid.

Tømning af tank

Hvis dit hus endnu ikke er en del af kloaksystemet vil du med stor sandsynlighed have en samletank. Den får du så tømt når den er fuld. Du betaler for at få den tømt. Du betaler alt efter hvor stor din tank er, jo større jo mere, men med en traditionel familie på 4 skal den jo ikke være alt for lille, når både køkken og bad er tilkoblet.

Når tanken er fuld ringer du efter kloakservice, f.eks. Kloakservice i Aalestrup og som regel kommer de og tømmer den indenfor et par timer. Det tager omkring 10 minutter så er den tom og bilen kørt igen, så alt i alt hurtigt og nemt. Det er lovpligtigt at få den tømt mindst 1 gang om året.

Har du brug for en ny tank, skal du have en autoriseret kloakmester til at udføre den kloakmæssige del og sørge for papirarbejdet til kommunen. Du må godt selv grave hullet og nedsætte tanken, forudsat at du ved hvordan. Hvis du ikke gør det korrekt, kan du risikere at kloakken, når den er tom kommer op igennem græsset, som en anden champignon.