få tjekket din kloak

få tjekket din kloak

Vores kloaksystem som vi kender det, er ikke mere end 150 år gammel og det er stadig ikke alle områder, der er tilsluttet kloaksystemet. De store byer er tilsluttet det almene kloaksystemet, men de mere affolket områder er endnu ikke tilsluttet og kræver en speciel service fra en kloakmester. Bor du i og omkring Århus, er det muligt at bestille kloakservice i Århus og få tilset og renset din kloak eller få tømt din septiktank. Det er en omkostning du som husejer skal betale. 

Uanset om du er tilsluttet det almene kloaksystem, er det din pligt som hus eller sommerhusejer at sikre dig, at din kloak ikke er tilstoppet eller har et hul. Hvis du har mistanke om at der er noget galt med din kloak. Det kan f.eks. være at der lugter af kloak og afføring, er det din pligt at kontakte en kloakmester og få udbedret skaden. Det kan også være at din kloak er tilstoppet og ikke kan tage imod den mængde regnvand, det er nødvendigt at den skal kunne modtage. 

Derfor er din kloak så vigtig

Vores kloaksystem danner baggrund for vores almene sundhed og det er derfor vigtigt at de fungere optimalt så vi ikke får skadedyr og risikere vores helbred. Derudover er et velfungerende kloaksystem også vigtigt for vores hus. Fungere kloaksystemet ikke, det kan f.eks. være tilstoppet, vil det ikke kunne modtage den mængde regnvand, der i stigende grad kan komme om efteråret. Hvis vandet ikke kan komme ned og væk via kloakken, vil den finde andre muligheder og det kan f.eks. være ned i en kælder eller hvis tagrenderne også er tilstoppet, ned i tagkonstruktionen. Derved kan i risikere at huset bliver ødelagt eller der skal skiftes tag. Derfor er det en god ide en gang om året, at tjekke at tagrender og kloakken er velfungerende og ikke er tilstoppet.