Få kloakservice af en autoriseret kloakmester

Få kloakservice af en autoriseret kloakmester

En af de ting som mange anser som en naturlig del og ikke længere tænker over, er at vores affald og spildevand bliver ledt ned og ud igennem vores kloak. Sådan har det ikke været tidligere og vores nuværende kloaksystem er kun omkring 150 år gammelt.

Det betyder at ikke alle boliger er tilknyttet kloaksystemet. Det er især i tyndt beboet områder og sommerhusområder der endnu ikke er tilsluttet kloaksystemet. Her har mange i stedet for en samletank, som i stedet for bliver tømt.

Hvis din bolig er en del af kloaksystemet og du begynder at blive generet af lugten af kloak, kan du med fordel ringe til en autoriseret kloakmester og få ham til at inspirere din del af kloakken. Det kan f.eks. være en kloakservice i Farsø, der kommer ud og undersøger årsagen til kloaklugten.

Hul i kloakken

Ofte kan lugten skyldes at der er et hul i kloakken. Det vil en TV-inspektion foretaget af en kloakmester. Husk det skal være en autoriseret kloakmester. Du må ikke selv foretage dig noget i forbindelse med din kloak. 

Hvis TV-inspektionen viser at der er et hul, vil din kloakmester lukke hullet. Både så du slipper for lugten, men også for risikoen for at du får rotter som vil elske at flytte ned i kloakken. 

Når du alligevel har besøg af en kloakservice, kan du med fordel også få sat et filter på den del af kloakken, der fører op til huset. Det sikre dig, at rotter ikke kan komme op og ind i din bolig via kloakken.

Skulle det vise sig at du er så uheldig at rotterne allerede er flyttet ind, har du pligt til at kontakte kommunen, som så vil sende en rottebekæmper ud. Det er gratis at få en rottebekæmper ud og du bør få det gjort med det samme, da få rotter lynhurtigt kan blive til mange.