Få billigere og grønnere varme med en varmepumpe

31 marts 2022 astrid_pedersen

editorial

Er du på jagt efter en opvarmningsmetode som kan spare dig for mange penge og som samtidig skåner klimaet? Så er en luft til vand varmepumpe helt sikkert noget for dig.

Den moderne og energi effektive luft til vand varmepumpe er den dag i dag det billigste og mest klima venlige alternativ til olie, pille eller gas fyr. Og derfor anskaffer flere og flere danske husstande en varmepumpe i disse år.

Er en varmepumpe dyr?

Hvor meget en luft/vand varmepumpe koster afhænger selvfølgelig en del af varmepumpens mærke, størrelse og kapacitet. Generelt er der ikke tale om nogen lille økonomisk udskrivning når du skal anskaffe en varmepumpe. Det er derfor vigtigt at du anskuer køb af varmepumpe som en investering – såvel økonomisk som klimamæssigt.

En luft til vand varmepumpe repræsenterer nemlig en ikke ubetydelig besparelse på den lange bane. Faktisk kan du regne med at skulle skære op imod tre fjerdedele af dine samlede udgifter til opvarmning af huset – og dette helt uden at skulle skrue ned for varmen. En varmepumpe leverer nemlig i kraft af sin høje energi effektivitet en meget højere ydelse end et gammelt udtjent fyr.

varmepumpe

Det betyder at du formedels et lavere energi forbrug får samme mængde varme – eller mere – når du benytter en luft/vand varmepumpe i stedet for et fyr. En varmepumpe kan sagtens sørge for at du hele året rundt har varmt vand i radiatorer og vandhaner i hele huset. Det er blot et spørgsmål om at vælge en model som i størrelse og kapacitet modsvarer husstandens behov.

Hvordan vælger jeg den rigtige luft/vand varmepumpe?

Hvis du er i tvivl om hvilke varmepumpe du skal vælge når det handler om størrelse, kapacitet og ydeevne kan du altid spørge en professionel varmepumpe ekspert til råds. En sådan kan du finde hos Raska Teknik ApS, som igennem mange år har beskæftiget sig med varmepumpe løsninger. Læs mere på https://raska.dk/