Er du bekendt med reglerne om pasfoto?

07 oktober 2019 anders_lundtang_hansen
Er du bekendt med reglerne om pasfoto?

Det er ikke blevet nemt at lave et pasfoto!

Eller, det vil sige, at man kan sådan set få lavet et pasfoto mange steder i landet, så du endda helt godkendt kan få ordnet og taget dit pasfoto i Solrød, hvis du lige er på farten og kører gennem byen på vej til at få lavet dit pas eller fornyet det.

Faktisk har mange danske byer en mulighed for at få lavet pasfoto, og der bliver endda reklameret med det, men man behøver ikke endda reklamere med det eller have det største udstyr for at kunne få det lavet.

Lige på dette område er der ikke så mange specifikationer for udstyret, men når talen så falder på, hvad man kan godkende som et korrekt pasfoto ud fra motivet, så er det en helt anden sag.

Og det er ikke fordi, vi vil til at lave en masse vittigheder om, at mennesker ser forskellige ud, men der er ganske enkelt en del regler, som har ændret sig i den nyere tid og gjort det mere skærpet i forhold til dansk lovgivning, hvordan et korrekt pasbillede skal se ud.

Vi vil forsøge at gennemgå nogle af dem i dette indlæg, men der kan være mange flere, så hvis du er i tvivl, så skal du søge information ved, dem der skal godkende dit pas.

Og husk: du kan ikke længere forlænget dit pas hos politiet, men det koster stadig penge.

– På pasfotoet må der kun være et motiv af en selv.
– Man må ikke være dækket til at hverken tøj eller udefrakommende objekter.
– Som person skal man sidde opret og kigge direkte i linsen. Du må ikke sidde med siden til eller skævt på anden måde.
– Du må ikke smile eller have for outreret tøj på.
– Motivet skal også være lyst nok til, at man kan se detaljer af en.