Diamantboring efter diamanter i Danmark!

30 januar 2020 anders_lundtang_hansen

Vi må desværre skuffe dig og advare dig med det samme, at hvis du tror, det er en voksende industri, som åbenbart skulle være en hengemt hemmelighed for dig, at der ligger diamanter og venter på at blive høstet i den danske undergrund galore, så er der ikke meget at komme efter.

Du skal ikke styrte ud i baghaven med en spade for at grave efter diamanter, for selvom du i teorien kan have held med dig ved at finde sammenpresset kul, der i utallige år under meget pres er blevet til diamanter, så er den reelle chance for at gøre den lykke, meget lille.

Diamantboring og diamantskæring i det moderne samfund er skam en lukrativ forretning for dem, der har udstyret til det og kan bruge det samt eventuelt leje det ud, men det foregår næppe på den måde, som du tænker dig, at det gør.

Det drejer sig nemlig ikke om, at man graver efter diamanter, som man sælger som juveler til smykker; den slags gør man i udlandet, hvor der er diamantminer, hvor det økonomisk kan svare sig at udvinde disse.

Herhjemme og i andre lande handler det om, at man industrielt har formået at lave kunstige diamanter, som man kan bruge til at bore og skære med.

For diamanter kan som bekendt holde sig længe og er et robust materiale foruden at være sjældne, men man kan ikke vente på, at der bliver udvundet diamanter nok til, at man kan skære og bore med dem, så man har lært at lave dem selv kunstige – men med samme styrke og effekt, som de naturlige diamanter har.

Endvidere har man så lavet udstyr, der kan bruge disse diamanter til at skære og bore med i stort omfang, så man kan komme igennem selv nogle af de mest stærke materialer, som denne verden har at byde på.