Dette skal du IKKE køre transport med!

Dette skal du IKKE køre transport med!

Du kan formentlig godt regne dig frem til, at nogle ting må man simpelthen ikke køre rundt med hverken som privat eller erhvervsperson, men nogle gange kan man faktisk komme på kant med loven, fordi man er uheldig – og andre gange er man tankeløs.

Man kan nok regne ud, at man ikke skal køre med stoffer eller illegale immigranter, men nogle gange kan man for eksempel blive bedt af en “ven” om at tage en pakke med indover grænsen til et andet land.

Så tænker man ikke nærmere over dette, fordi man (tror man,) kender vedkommende, og pludselig bliver man snuppet i tolden med ulovlige genstande, og så hænger man på bøden, mens ens ven er gået under jorden.

Dette er desværre ens gode vilje, der sparker en i rumpetten, men ellers skal man bruge ens sunde fornuft også og tænke, at hvis man bliver bedt om at transportere noget – som firma eller privat person – så skal man bemærke, om der følger papirer med, om man skal angive dette ved tolden eller ej.

Er denne fremgangsmetode lidt for fordækt, så er der nok noget i gærde, og man bør pænt takke nej.

Angående tolden så skal man som chauffør have styr på, at der er betalt told, skat og afgifter på de varer, man transporterer – og det gælder både, om man sender dem indefor EU, i Norden eller rundt andre steder i verden.

Godt nok er man bare ansat til at køre varerne, og det er ens chef, der hænger på bøden, hvis man kører noget ukurant, men i nogle tilfælde kan man selv blive ramt, og uanset hvad, så ender man med at holde stille, så man spilder tiden.

Nogle, der aldrig spilder tiden og altid har styr på reglerne, er transportfirmaet https://vognmandjakobsen.dk/, der sørger for at transportere nogle materialer og ting, de færreste af os kan klare.