der er mange malere på amager

14 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Der er mange malerfirmaer i København og omegn, og du finde mange af dem ved at gå ind på malerfirmaamager.dk

Malerforbundet i Danmark, der er faglig organisation for ansatte inden for malerfaget opstod i 1890, et tidspunkt hvor der var gange i etableringen af mange faglige organisationer. de er i dag medlem af FH og Byggefagenes Samvirke. Tidligere har Malerforbundet været med i LO.

Der findes en særlig maleruddannelse, der varer tre til fire år. Noget af tiden er man på skolebænken på en erhvervsskole for at lære teknikker og teori. Resten af tiden tilbringer man som lærling i en virksomhed, hvor man udføre forskellige typer af malerarbejde for at lære håndelaget rigtigt at kende og får praktisk erfaring.

Mann kan godt kalde sig maler uden at have uddannelsen. Med andre ord er der ikke her tale om en såkaldt beskyttet stillingsbetegnelse. Malere kan også hjælpe med tapet og andet.

vælg de rette farver til dine vægge der hjemme

Der er uanede muligheder, når det kommer til at vælge farver til væggene i privaten og med en floskel kan man sige, at kun fantasien sætter grænser. Der er dog mange farvekombinationer som ikke vil fungere. Det er også en ide at tage med i betragtning, hvordan farverne i forskellige rum spiller sammen. Og i visse rum ønsker du måske at give indtryk af lys og luft og gøre rummet visuelt større ved at bruge lyse farver.

maler amager

I andre rum er du måske interesseret i at dyrke en hyggelig og hukleagtig stemning med mere mørke farver på væggene. Det er velkendt at forskellige farver indvirker på vores stemning og psyke – det er dog forskelligt, præcis hvilken effekt de enkelte farver har fra person til person, da det afhænger af kulturel baggrund, alder, køn og en række individuelle træk. Men grøn virke beroligende på os.