De sundhedsfarlige rotter skal bekæmpes

De sundhedsfarlige rotter skal bekæmpes

Udover at det er halvtklamt at have besøg af rotter, især indendørs, er der også en sundhedsrisiko ved at have rotter på ens grund. Årsagen til dette skyldes at rotter bringer smitte fra dyr til mennesker og derfor har en stor indflydelse for vores almene sundhedstilstand. 

Er du i tvivl om hvor vigtigt det er at få bekæmpet rotter såfremt de er på din grund kan du slå den sorte død op og læse om hvor mange der døde af pest i middelalderen. Man mener at ca. 25% af europas befolkning døde. Det skyldes blandt andet at rotterne bragte smitten videre fra hus til hus, da de levede i husene og i det affald der blev smidt ud på gaderne. Dengang var man ikke klar over, at det var rotterne der var skyld i smittespredningen.

Du har pligt til at bekæmpe rotterne

Som det eneste skadedyr har du pligt til at kontakte kommunen, hvis du har mistanke om at du har rotter på din grund. Rottebekæmpelse er som udgangspunkt gratis, da kommunen sender en rottebekæmper ud. Du kan læse mere om skadedyrbekæmpelse og bekæmpelse af rotter her https://k9skadedyrservice.dk/.

Som en aktiv del af rottebekæmpelse er det en god ide også at gøre ens grund mindre attraktiv for rotterne. Det betyder i praksis at du skal sikre, at der ikke er mørke fugtige områder, som en gammel brændestabel eller grene som kan fungere som en rede.

Det er også en god ide at samle nedfaldsfrugter op, da det fungere som mad hele vinteren. Det samme gør sig gældende for komposten. Undgå at smide madrester på komposten.

Gennemgå hus og andre bygninger og reparere, hvis der er selv den mindste sprække. Både oppe som nede da rotter kan klatre op af selv den stejleste væg og klemme sig ind af det mindste hul.