Brug en lokal boligadvokat

Brug en lokal boligadvokat

Skal du i gang med at finde en ny bolig, det kan være et nyt hus, et sommerhus eller en ejerlejlighed er det en god ide at have en boligadvokat med under hele eller dele af processen. Der kan være mange penge at spare ved at have en boligadvokat med. Han er god at have med, når der skal forhandles med både bank og sælger, men en lokal boligadvokat kender også området og kan nemt finde ud af kommunens planer, hvis han ikke allerede kender dem.

Det kan være planer som kan have en effekt på dine planer om at købe bolig i det område. Både positive som negative. Er der f.eks. planer om at lave et indkøbscenter, som gør det nemmere at handle ind er det positivt, imens en motorvej i baghaven, kan gøre det svære at sælge på et senere tidspunkt og du kan risikere at tabe penge på din bolig. Du kan blandt andet få hjælp af en boligadvokat i København

Få hjælp med skøde og tinglysning

Din boligadvokat kan også hjælpe dig med at få udarbejdet skødet og få det sendt til Tinglysningsretten, så det kan blive tinglyst. Først når skødet er tinglyst er boligen din. Hvis du selv forhandler med sælger om boligen, så husk at få lavet et forbehold om at salget først er gyldigt, når din boligadvokat har læst købsaftalen igennem og godkendt den. 

I dag foregår en tinglysning digitalt og både sælger og køber skriver under digitalt ved hjælp af deres NemID. 

Danmark var det første land i verden der gik over til digital tinglysning. 

Det er dig som køber der betaler for tinglysningen. Du betaler et fast gebyr og en promille af købssummen. Derudover skal din boligadvokat også have penge for sit arbejde. Ofte har en boligadvokat en samlet pakke, hvori tinglysning også indgår.