Brandsikring kan gøres på mange forskellige måder

Brandsikring kan gøres på mange forskellige måder

For nogle mennesker kan det virke irriterende, at man skal lave brandøvelser; vide, hvor nødudgangene er, hvad man skal gøre ved en brand generelt og have tjek på, hvor udstyret til den slags foretagende står henne.

Men tror os, når det først er ved at gå galt, så vil du være taknemmelig for, at man gjorde disse forholdsregler, og man havde styr på de sager, så man reagerede korrekt i en brandsituation, end at man gik i panik.

Man har jo ikke flere chancer til at agere korrekt, så det skal helst sidde inde under huden på en.

Men som sikring ved brande kan man gøre mange forskellige tiltag generelt, om det så er ved hjemmet, hvor man kunne foretage brandsikring af stråtag, der jo ofte er meget udsat for brand, selvom det ser flot ud – og er dyrt at forsikre og få lagt.

Er der så tale om en kontorbygning, så vil man jo også helst have installeret nogle branddøre, så man både kan komme hurtigt ud, men også så man kan inddæmme ilden fra lokale til lokale, så den ikke spreder sig.

Dette ser man blandt andet ved bygninger, der står tæt ved hinanden, sådan set husmur til husmur. Her kan man installere nogle midler, der gør, at branden ikke kan vandre fra bygning til bygning.

Ellers er det jo noget med at vide, hvem man skal ringe til, når der opstår en brand, så hjælpen kan komme med det samme.

Dernæst skal man danne sig et overblik over branden, men lad nu være med at lege helt!

Selvom du mener det med en god intention, så kan du ende med at gøre ondt være eller selv blive offer for flammerne eller røgen, og så var det jo ikke til megen nytte, at du selv forsøgte at være på pletten.