Begravelsesblomster skal vælges med nær omhu

Begravelsesblomster skal vælges med nær omhu

Blomster bruger vi næsten ved alle anledninger, om det er til ens udkårne, til en reception, på besøg hos ens bedstemor, bryllup – og også ved begravelse.

Det sidste er nok egentlig det mærkeligste at give, for modtageren kan ikke se det, og ofte er der et bånd efter, hvor der er skrevet en lille besked, og hvis der så er sendt mange blomster, og mange kirkegængere dukker op med blomster, så ender man næsten med et helt følge efter kisten med blomster.

Det er jo mest for at vise til de nærmeste, hvor meget værdsat vedkommende var, men det skal jo ikke kommet an på antallet, men det skal vises i den buket, man kommer med.

Og man kan godt være bekendt at sige, at man faktisk her skal gøre sig mest umage med at vælge buketten.

Det bedste vil være, hvis man kan få en blomsterbinder til at lave den, om man overvåger seancen eller bestiller den over nettet eller telefonen, så man ved, man får det rette resultat.

For man kan måske komme med en lidt ødelagt blomst til ens mor, og hun vil værdsætte gestussen alligevel; eller man sender måske nogle blomster til ens kæreste, men hvor der er en signalværdi forbundet med de her blomster, som der måske ikke er lige heldig.

Men man har altid mulighed for at sige undskyld og rette op på det igen – det kan man ikke med afdøde.

Jo, man kan komme med blomster til en eventuel grav, men det her er jo ceremonien i kirken, hvor afdøde skal ud på den sidste rejse, hvor alle er samlet.

Her handler det om at give de pæneste blomster med den rette signalværdi, med et bånd med korrekt grammatik og til- og afsender på.

Den slags bør man overlade til professionelle at gøre såsom https://vitaeflora.dk/k/begravelse/