Udvis stor påpasselighed ved nedrivning

17 marts 2020 anders_lundtang_hansen

Der er ganske vist sket en markant udvikling i, hvordan man river ting ned nu om dage, specielt hvis man ser på beboelser fra mindre skure og fremtil skyskrabere; man kan næsten kalde det en proportionel udvikling med fokus på sikkerhed og effektivitet.

Det er næsten utroligt at tænke på, at man ikke skal så mange år tilbage, før man bare bragede en stor kugle ind mod en væg, mens medarbejderen gik rundt ubeskyttede og samlede ting sammen til brug andetsteds.

Man havde mere fokus på opgaven, og at det skulle gå hurtigt, så man kunne få penge i kassen, og brokkede medarbejderne sig over lønnen eller endda sikkerheden, så kunne de få sparket, da der altid var andre parate til at overtage den stilling, fordi man havde brug for pengene.

Heldigvis er der sket en stor udvikling på det område også, hvor man sætter medarbejderen næsten før arbejdet, selvom man skal løfte i samlet flok.

Netop sådan noget med nedrivning er et udsat område, men med fagforeninger, sociale sikkerhedsnet med videre, så er det blevet medarbejderne, der kan stille kravene til arbejdsforholdene eller brokke sig over dem eller manglen på samme.

Og skulle det givne nedrivningsfirma se sig ligeglade med den slags, så vil Arbejdstilsynet kommet efter dem, og det har ingen af den slags firmaer lyst til, om man er et stort nedrivningsfirma i udlandet, eller har specialiseret sig i nedrivning i Thy i Jylland.

Men ulykker kan stadig ske, så det er vigtigt, at både arbejdsgiver og medarbejdere passer på hinanden og ikke slækker på sikkerheden, fordi det så virker til, at man kan arbejde hurtigere.

Mennesket kommer altid før opgaven, for hver medarbejder skal komme helskindet hjem hver dag, end at man skal løbe hurtigere for at nå at lave noget arbejde, som kan skade vedkommende i længden.